نی‌ نی سایت

کیک وانیلی خوشمزه: گشتی در تجربیات نی‌نی‌سایتی‌ها!

کیک وانیلی، ملکه بی‌رقیب کیک‌ها، با عطر دلنشین و بافت نرم و لطیفش، همیشه پای ثابت جشن‌ها و دورهمی‌ها بوده است. اما راز یک کیک وانیلی بی‌نقص چیست؟ برای رسیدن به این جواب، سری به نی‌نی‌سایت زدیم و 20 تجربه طلایی کاربران این سایت را برای شما گردآوری کردیم:

در این پست، نکات کلیدی پخت کیک وانیلی خوشمزه از دیدگاه نی‌نی‌سایتی‌ها را می‌خوانید:

  • بهره‌گیری از وانیل مرغوب، شرط اصلی عطر و طعم بی‌نظیر کیک است.
  • به جای وانیل اسانس، از وانیل عصاره یا پودر وانیل استفاده کنید.
  • تخم‌مرغ‌ها را نیم ساعت قبل از شروع پخت از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
  • سفیده و زرده تخم‌مرغ را جداگانه بزنید. سفیده را تا حدی بزنید که فرم بگیرد.
  • شکر را کم‌کم به زرده اضافه کنید و تا زمانی که کرم‌رنگ و کشدار شود، بزنید.
  • عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • آرد را حتماً الک کنید تا کیک بافتی سبک و اسفنجی داشته باشد.
  • آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و به آرامی به مواد اضافه کنید.
  • بیش از حد مواد را مخلوط نکنید، فقط تا حدی که یکدست شوند کافی است.
  • از قالب مناسب استفاده کنید و آن را چرب و آردپاشی کنید.
  • فر را از قبل گرم کنید.
  • دمای فر را دقیق تنظیم کنید. معمولاً 180 درجه سانتی‌گراد مناسب است.
  • مدت زمان پخت کیک بسته به نوع فر و اندازه قالب متفاوت است.
  • برای اطمینان از پخت کیک، یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید. اگر تمیز بیرون آمد، کیک پخته است.
  • بعد از پخت، اجازه دهید کیک کمی در فر خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید.
  • برای تزیین کیک وانیلی، از خامه، میوه، شکلات یا پودر قند استفاده کنید.
  • می‌توانید به مایه کیک، کشمش، گردو یا سایر مغزها اضافه کنید.
  • برای طعم‌دار کردن کیک، از پوست لیمو رنده شده یا آب پرتقال استفاده کنید.
  • اگر کیک خیلی خشک شد، می‌توانید آن را با کمی شربت یا آب میوه مرطوب کنید.
  • نگهداری کیک وانیلی در دمای اتاق به مدت 2 تا 3 روز امکان‌پذیر است.
  • برای نگهداری طولانی‌تر، کیک را در یخچال یا فریزر قرار دهید.

منتظر نظرات و تجربیات شما در مورد پخت کیک وانیلی هستیم!




کیک وانیلی خوشمزه: خلاصه تجربیات نی نی سایت

کیک وانیلی خوشمزه: تجربیات ناب از نی نی سایت

1. راز پف عالی: بکینگ پودر و جوش شیرین

خیلی از مامان‌ها توی نی نی سایت میگن ترکیب بکینگ پودر و جوش شیرین معجزه میکنه! یه کم سرکه سفید هم اضافه کنید، دیگه عالی میشه. مقدارش باید دقیق باشه وگرنه کیک بوی بدی میگیره. معمولا نصف قاشق چایخوری جوش شیرین کافیه. بکینگ پودر رو هم طبق دستور استفاده کنید، ولی یه ذره بیشتر هم ضرر نداره. اینجوری کیکتون حسابی پف میکنه و سبُک میشه. فقط حواستون باشه مواد اولیه تون تازه باشه. بکینگ پودر کهنه اثر نداره. بعضی ها هم میگن آبلیمو ترش به پف کیک کمک میکنه.

2. کره یا روغن؟ مسئله این است!

توی نی نی سایت سر این موضوع خیلی بحثه. یه عده میگن کره عطر و طعم بی نظیری میده. ولی یه عده دیگه میگن روغن مایع بافت کیک رو نرم تر و لطیف تر میکنه. بعضی ها هم از ترکیب کره و روغن استفاده میکنن. من خودم با روغن جامد امتحان کردم، بد نشد!البته کره حتما باید به دمای محیط برسه. روغن هم بهتره روغن آفتابگردان بدون بو باشه. تصمیم با خودتونه، هر کدوم رو که بیشتر دوست دارید انتخاب کنید.

3. دمای فر: کلید طلایی پخت

همه مامان‌های نی نی سایتی تاکید دارن که دمای فر خیلی مهمه. فر باید از قبل گرم شده باشه. دمای 180 درجه سانتیگراد معمولا مناسبه، ولی بستگی به فرتون هم داره. بعضی فرها زودتر داغ میشن، بعضی ها دیرتر. حتما بعد از 30-40 دقیقه کیک رو چک کنید. با یه خلال دندون میتونید بفهمید که پخته یا نه. اگه روش زود سرخ شد، یه فویل آلومینیومی روش بذارید.

4. وانیل: عطر بهشتی کیک

وانیل یکی از اصلی ترین مواد توی کیک وانیلیه. حتما از وانیل مرغوب استفاده کنید. وانیل مایع معمولا بهتر از وانیل شکریه. مقدارش هم باید متعادل باشه، زیاد بریزید کیک تلخ میشه. وانیل رو معمولا آخر از همه به مواد اضافه میکنن. بعضی ها هم از اسانس وانیل استفاده میکنن. ولی وانیل طبیعی یه چیز دیگه ست!

5. تخم مرغ: راز بافت منسجم

تخم مرغ‌ها باید به دمای محیط برسن. تخم مرغ‌ها رو خوب بزنید تا کرم رنگ بشن. زرده و سفیده رو جدا جدا بزنید، بعد با هم مخلوط کنید. بعضی ها فقط از زرده استفاده میکنن. تعداد تخم مرغ ها بستگی به دستور پخت داره. تخم مرغ تازه خیلی مهمه، بوی بد کیک رو میگیره. حتما تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کنید و خوب هم بزنید.

6. شیر یا ماست؟

اینجا هم یه بحث دیگه ست! بعضی ها میگن شیر بافت کیک رو لطیف میکنه. بعضی ها میگن ماست کیک رو مرطوب تر میکنه. میتونید از ترکیب شیر و ماست هم استفاده کنید. ماست باید هم دمای محیط باشه. شیر هم بهتره ولرم باشه. میتونید به جای شیر از آبمیوه هم استفاده کنید. انتخاب با شماست!

7. آرد: الک کردن فراموش نشه!

آرد رو حتما الک کنید تا سبک بشه. آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید. زیاد هم نزنید که کیک سفت نشه. از آرد سفید قنادی استفاده کنید. بعضی ها از آرد سبوس دار هم استفاده میکنن. مقدار آرد باید دقیق باشه. اگه زیاد بریزید، کیک خشک میشه.

8. هم زدن مواد: رمز موفقیت

مواد رو با حوصله و به آرومی هم بزنید. از همزن برقی یا دستی استفاده کنید. زیاد هم نزنید که کیک سفت بشه. همه مواد باید خوب با هم مخلوط بشن. ته ظرف رو هم خوب تمیز کنید. مواد نباید گلوله گلوله باشن. هم زدن درست، بافت کیک رو عالی میکنه.

9. قالب مناسب: شکل دلخواه کیک

قالب رو خوب چرب کنید و آرد پاشی کنید. میتونید از کاغذ روغنی هم استفاده کنید. اندازه قالب باید متناسب با مواد باشه. قالب های سیلیکونی هم خیلی خوبن. قالب های تفلون هم عالی هستن. قالب رو تا نیمه پر کنید. قبل از ریختن مواد، یه تکون به قالب بدید.

10. استراحت دادن به خمیر

بعضی از مامان‌های نی نی سایتی میگن بهتره خمیر کیک رو یه کم استراحت بدید. حدود 15-20 دقیقه کافیه. این کار باعث میشه کیک بهتر پف کنه. البته این یه نکته اختیاریه. من خودم امتحان نکردم. شما امتحان کنید و نتیجه رو بگید. شاید واقعا تاثیر داشته باشه!

11. جلوگیری از ترک خوردن روی کیک

برای جلوگیری از ترک خوردن روی کیک، دمای فر رو پایین تر بذارید. میتونید یه ظرف آب هم داخل فر بذارید. این کار باعث میشه رطوبت داخل فر حفظ بشه. در فر رو هم اصلا باز نکنید. اگه خیلی ترک خورد، بعد از پخت با خامه بپوشونیدش!نگران نباشید، طعمش مهم تره. یه کم پودر قند هم میتونید روش بپاشید.

12. ارتفاع مناسب قالب

قالب کیک باید ارتفاع مناسبی داشته باشه. اگه خیلی کوتاه باشه، کیک سرریز میشه. اگه خیلی بلند باشه، کیک خوب پف نمیکنه. ارتفاع حدود 5-7 سانتیمتر مناسبه. البته بستگی به مقدار مواد هم داره. یه کم بیشتر یا کمتر هم مشکلی نداره. فقط حواستون باشه سرریز نشه.

13. بهره‌گیری از همزن کاسه دار

اگه همزن کاسه دار دارید، کارتون خیلی راحت تره. همزن کاسه دار مواد رو خیلی خوب هم میزنه. همچنین میتونید در حین هم زدن، مواد دیگه رو هم اضافه کنید. فقط سرعت همزن رو کم کنید. همزن کاسه دار واقعا یه سرمایه گذاری خوبه. من خیلی راضیم ازش. اگه ندارید، حتما یه دونه بخرید.

14. نگهداری کیک وانیلی

کیک وانیلی رو توی ظرف دربسته نگهداری کنید. میتونید توی یخچال هم بذارید. البته اگه توی یخچال بذارید، یه کم خشک میشه. بهتره توی دمای محیط نگهداری کنید. کیک وانیلی معمولا تا 3-4 روز تازه میمونه. میتونید کیک رو فریز هم بکنید. فقط قبل از مصرف بذارید به دمای محیط برسه.

15. تزیین کیک وانیلی

کیک وانیلی رو میتونید با خامه، شکلات، میوه و . . . تزیین کنید. خامه قنادی خیلی خوبه. شکلات تخته ای رو میتونید آب کنید و روی کیک بریزید. میوه های تازه هم خیلی خوشمزه هستن. میتونید از پودر قند هم استفاده کنید. تزیین کیک سلیقه ایه. هر چی دوست دارید استفاده کنید.

16. اضافه کردن مغزها

میتونید به کیک وانیلی مغزهای مختلف هم اضافه کنید. گردو، بادام، فندق و . . . مغزها رو خرد کنید و به مواد اضافه کنید. مغزها طعم کیک رو خیلی بهتر میکنن. میتونید از کشمش هم استفاده کنید. فقط حواستون باشه مغزها تازه باشن. مغزهای کهنه طعم خوبی ندارن.

17. کیک وانیلی بدون فر

میتونید کیک وانیلی رو بدون فر هم درست کنید. توی قابلمه یا پلوپز. کف قابلمه رو چرب کنید و کاغذ روغنی بذارید. شعله رو خیلی کم کنید. حدود 45-60 دقیقه طول میکشه تا بپزه. پلوپز هم مثل فر عمل میکنه. فقط حواستون باشه نسوزه. کیک بدون فر هم خیلی خوشمزه میشه.

18. کیک وانیلی رژیمی

میتونید کیک وانیلی رژیمی هم درست کنید. به جای شکر از استویا یا عسل استفاده کنید. به جای روغن از پوره سیب یا موز استفاده کنید. به جای آرد سفید از آرد جو یا سبوس دار استفاده کنید. تخم مرغ رو کمتر بریزید. کیک رژیمی هم خیلی خوشمزه میشه. فقط طعمش یه کم فرق میکنه.

19. رفع بوی تخم مرغ

برای رفع بوی تخم مرغ میتونید از وانیل بیشتری استفاده کنید. میتونید از آبلیمو هم استفاده کنید. میتونید از دارچین هم استفاده کنید. تخم مرغ ها باید تازه باشن. تخم مرغ های کهنه بوی بدی دارن. حتما تخم مرغ ها رو خوب بزنید. نگران نباشید، با این روش ها بوی تخم مرغ از بین میره.

20. اضافه کردن پوست لیمو یا پرتقال

میتونید به کیک وانیلی پوست لیمو یا پرتقال رنده شده هم اضافه کنید. پوست لیمو یا پرتقال عطر و طعم خیلی خوبی به کیک میده. فقط قسمت سفید پوست رو رنده نکنید. چون تلخه. از پوست لیمو ترش یا پرتقال ترش استفاده کنید. این کار کیک رو خیلی خوشمزه تر میکنه. امتحان کنید، پشیمون نمیشید.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. وقتی کیک وانیلی درست می کنم همیشه قبل از ریختن مایه در قالب، کف آن را با کاغذ روغنی می پوشانم. این کار باعث می شود کیک به قالب نچسبد و تمیز بیرون بیاید. گاهی هم برای عطر بیشتر، نصف قاشق چایخوری عسل طبیعی به مواد اضافه می کنم که طعم فوق العاده ای می دهد.

    یک بار فراموش کردم آرد را الک کنم و کیکم سنگین شد. بعد از آن همیشه آرد را سه بار الک می کنم تا کاملا نرم و پوک شود. برای تست پخت، به جای خلال دندان از چاقوی کوچک استفاده می کنم چون نتیجه دقیق تری نشان می دهد. اگر روی کیک زود برنگزد، یعنی کامل پخته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا